Ramsløg findes om foraaret
  • Faceboohttps://www.facebook.com/OpdagnaturenLisek

Ramsløg (Allium ursinum)

I Danmarks frodige skove gemmer der sig en kulinarisk skat, kendt som ramsløg. Denne vilde plante, som trives i skyggefulde, fugtige skovbunde, er en sand fryd for enhver natur- og madentusiast. De lækre ramsløg er kendte for deres hvidløgsagtige smag, og er velegnet til pesto og supper.

Når foråret melder sin ankomst, og skovbunden bølger med et tæppe af grønne blade, er det sæson for ramsløg. Kendetegnet ved deres brede, lancetformede blade og en karakteristisk duft af hvidløg, er ramsløg nemme at identificere – men vær forsigtig, da de kan forveksles med de giftige liljekonval og hundepersille. Sikker identifikation er nøglen!

Ramsløgs smag minder om en mildere udgave af hvidløg og purløg, hvilket gør dem utroligt alsidige i køkkenet. De unge blade er perfekte i salater, som pesto, eller som en frisk, grøn krydderurt. Blomsterne, som springer ud senere på foråret, tilføjer ikke kun æstetisk skønhed til dine retter, men også en delikat, krydret smag og de kan også syltes.

Udover deres fortræffelige smag er ramsløg også en kilde til vitaminer og mineraler, især C-vitamin. De har traditionelt været anvendt i folkemedicinen til at fremme god fordøjelse og generel sundhed.

Sankning
Saml ramsløg ansvarligt. Pluk kun de blade, du har brug for, og lad planten fortsætte med at trives, så andre også kan nyde dem. Husk at sanke fra områder væk fra forurening, trafikerede veje og hundeluftere.

Du kan lære mere om hvordan du kan bruge ramsløg i din madlavning og få et indblik i en verden af vilde spiselige planter, der venter lige uden for din dør på mine guidede ture.