Hej, jeg hedder Lise

Jeg er en engageret naturformidler, som ejer virksomheden Opdag Naturen. Jeg tilbyder formidling om de vilde spiselige planter i den danske natur, i øjenhøjde for voksne og børn.

Mit fokus er at knytte min faglighed til formidling, som er til at forstå. Gennem gode fortællinger og sanselige oplevelser vil jeg gerne åbne naturen for dig og åbne dig for naturen.

Sjællandske Medier har været med på en af mine forårsture – de skrev en artiklen om turen, som du kan læse om her >> 

Min baggrund

N
Naturformidler
N
Skolelærer
N
Biolog
tur info
Opdag Naturens ejer Lise Mcalpine Kristensen

Naturens mangfoldighed har altid fascineret mig og har derfor været bindeleddet i mit valg af uddannelse – biolog og skolelærer – og i mit valg af arbejde – terrestrisk økolog, økotoksikolog, amtsbiolog og skolelærer i naturfag.

Med min virksomhed Opdag Naturen har jeg valgt at skifte retning i mit arbejdsliv. Mit fokus er nu at arbejde mere i dybden med det område som optager mig mest – naturformidling i øjenhøjde for voksne og børn. Min store glæde ved at være ude i naturen og min brede viden om naturen vil jeg gerne dele med andre.

Jeg har bl.a. samarbejde med YourTicket, Nationalpark Skjoldungernes Land og  Kongskilde Naturcenter

Mine fokusområder

Botanik

Hvide okseøjer, blå kornblomster, violette klokkeblomster, gule følfod og røde valmuer. Interessen for de mange forskellige vilde planter i naturen har jeg haft hele livet. Kombineret med en kandidatgrad i biologi suppleret med botanik samt flere års erfaring med at registrere floraen i den danske natur, giver det mig en solid indsigt i planternes verden.

Lad mig tage dig på opdagelse i de vilde planter i den danske natur. Ikke kun planternes navne og forklaringer på dem, med også de gode fortællinger om planternes tilpasninger, særpræg og kulturhistorie.

vilde blomster
Vild mad af vilde spiselige planter
braendenaelder

Madlavning

– med de vilde spiselige planter

Skvalderkålspizza, brændenældeboller, røllikesmør, mjødurt panna-cotta. Det giver mig en stor tilfredsstillelse at forvandle spiselige vilde planter til velsmagende retter i hverdagen.

Jeg bliver glad hele tre gange. Når jeg indsamler planterne ude i naturen, når jeg laver maden og når jeg til sidst nyder et godt måltid. De vilde spiselige planter byder på en helt særlig verden af smag og duft.

Lad mig tage dig på opdagelse i de vilde spiselige planter og hvordan du kan anvende dem i almindelige madretter i hverdagen.

Samarbejde i naturen

Pil blomstrer tidligt om foråret med gavmilde mængder af både pollen og nektar. Humlebier, jordbier og sommerfugle er alle flittige besøgende på pilens sølvglinsende gule gæslinger.

Alle dyr, planter og svampe lever med og af hinanden. Hver levende organisme har sin plads i naturens store mangfoldighed.

Lad mig tage dig på opdagelse i hvordan planter, dyr og svampe samarbejder i naturen.

bier paa gaeslinger