VILDE SPISELIGE PLANTER OM EFTERÅRET

Guidet sanketur

Tag med mig ud i den skønne natur i Ringsted på et Blå Flag arrangement

Søndag d.18 september 2022 i Ringsted

Kom med og sank efter sæsonens vilde spiselige planter i den skønne natur ved Ringsted.

Om efteråret bugner naturens spisekammer med nødder, bær og frugter – og du kan stadig finde grønne spiselige urter. Brombær, hasselnødder og brændenælder kender de fleste, mens rønnebær, slåenbær og tjørnebær er mindre kendt. Vi kigger, lugter, smager og mærker – så I lærer planterne godt at kende.

Du lærer planterne at kende
Sanserne bliver sat i spil – vi kigger, dufter, smager og mærker – så du lærer planterne godt at kende. Du får gode råd til hvordan du kommer godt i gang med at sanke og hvordan du kan anvende de vilde planter i almindelige madretter i hverdagen.

Vilde smagsprøver
Efter den guidede tur får I smagsprøver på vild mad. Gode råd til opbevaring og anvendelse indgår også – og I får opskrifter på vilde madretter med hjem.

Praktisk info

Dato & Tid

Søndag d.18 september 2022 – kl. 10:00 – 13:00

Mødested

Kontakt Lise M. Kristiansen på lise@opdagnaturen.dk

Turens længde

ca. 3 km

Sværhedsgrad

For alle

Påklædning

Praktisk og efter vejret

Medbring

Kurv, saks, havehandsker (kan lånes på selve dagen)

Pris

Gratis arrangement gennem Ringsted Kommune

Generel information:

Mad indgår som en del af nogle af mine arrangementer enten i form af smagsprøver som jeg selv har tilberedt eller i form af madretter som jeg tilbereder sammen med deltagerne. Maden bliver skabt fra bunden af friske råvarer i høj kvalitet og som så vidt muligt er økologiske og indkøbt lokalt.

Generelt er hovedparten af maden baseret på planter, men der kan også være kød og andre animalske produkter i nogle af madretterne. Jeg informerer derfor altid om råvarerne på mine arrangementer, så du har mulighed for at vælge fra, og du er selvfølgelig altid velkommen til at spørge ind til maden enten inden eller på turen.

Andre oplevelser i naturen 2022

25

september

Guidet tur med smagsprøver

– spiselige vilde planter om efteråret

Lær om efterårets mangfoldighed af vilde spiselige planter at kende i det smukke Kobæk. Dine sanser bliver sat på spil og du får lækre smagsprøver, som f.eks.….  Læs mere

Andre oplevelser i naturen 2023

14

maj

Strandens spiselige planter om foråret

– guidet tur med smagsprøver

Kom godt i gang med at sanke. Lær de vilde spiselige planter at kende langs den smukke kyst ved Kobæk. Dine sanser bliver sat på spil og du får lækre vilde smagsprøver, som f.eks.….  Læs mere

HAR DU SPØRGSMÅL ?

Naturvejleder Lise Mcalpine Kristensen

Ring

Man – tors 09:00 – 18:00
Fre 09:00 – 16:00

Send en besked via hjemmesiden ⇣

10 + 14 =

graesser og planter